News Blog:

Τάσεις εσωτερικής διακόσμησης για το 2020

Τάσεις εσωτερικής διακόσμησης για το 2020

Το σπίτι είναι η βάση του κάθε ανθρώπου. Εκεί που ξεκινάει και τελειώνει η κάθε μας μέρα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι διακοσμημένο με τρόπο που να ταιριάζει στην αισθητική μας και να αποπνέει το κατάλληλο ύφος που ταιριάζει στον χώρο μας. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις τάσεις στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης για το 2020 ώστε να πάρετε κάποιες ιδέες.

Μπλε, βασικό χρώμα για το 2020

interior design blue wall
image credit: B&Q
Το χρώμα του ουρανού καθώς και οι μπλε αποχρώσεις της θάλασσας. Στο σπίτι, το μπλε χρώμα ηρεμεί, χαλαρώνει και προσκαλεί τον επισκέπτη. Η χρήση του μπλε οπουδήποτε στο σπίτι δηλώνει ακεραιότητα, ηρεμία και αυξημένη διαίσθηση.


image credit: west elm
Αν θέλετε, να δώσετε μία περισσότερο δραματική πινελιά, χρησιμοποιήστε ένα βαθύ «ναυτικό» μπλε. Για παράδειγμα, επιλέξετε καναπέδες με βελούδινη ταπετσαρία σε βαθύ μπλε ή βάλτε σε πιο διακριτικούς χώρους ή τοίχους ένα πιο ανοιχτόχρωμο παστέλ μπλε.


Βιοφιλία, η κυρίαρχη τάση και φέτος

Αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ως η βασική τάση που ακολουθεί η εσωτερική διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την τάση παρατηρούμε την χρήση φυσικών και οργανικών υλικών καθώς και επίπλων και αντικειμένων φτιαγμένων από γήινα υλικά ώστε να επιτυγχάνεται η σύνδεση μας με τη φύση. Πιο συγκεκριμένα, προτιμώνται υλικά όπως ρατάν, τερακότα, ψάθα, και ξύλο.

plants in baskets
image credit: liveforinteriors
Στη συγκεκριμένη τάση δίνεται έμφαση στη χρήση φυτών εσωτερικού χώρου. Επιλέξτε φυτά διαφορετικών μεγεθών και προτιμήστε γλάστρες απο τερακότα ή ψάθα.


Επιφάνειες ματ

Η χρήση των επιφανειών ματ στην εσωτερική διακόσμηση αναδεικνύεται το τελευταίο έτος. Οι ματ επιφάνειες παρέχουν μία ευχάριστη αντίθεση στις γυαλιστερές επιφάνειες και στις κεραμικές επισμαλτώσεις. Το ματ τελείωμα απορροφά το φως αντί να το αντανακλά, κάτι που παρέχει χρωματικό βάθος και δημιουργεί μια πιο ήρεμη και πιο φυσική ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Matte vases
image credit: the citizenry
Συνιστάται η χρήση επιφανειών ματ σε ντουλάπια κουζίνας, σε πλακάκια, έπιπλα, καθώς και σε διακοσμητικά αντικείμενα όπως βάζα και γλάστρες.

Βρείτε:
Επαγγελματίες Οικοδομικών Εργασιών στην περιοχή σας

 

Share this article:

Το Onjobo είναι η νέα ιστοσελίδα όπου επαγγελματίες μπόρουν να διαφημήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ την υπηρεσία που προσφέρετε.




Είσοδος
Όνομα χρήστη
Password
Ξέχασα το password μου Υπενθύμιση
Enter your report
Μήνυμα *