News Blog:

Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για το χειμώνα

Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για το χειμώνα
Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να τα προετοιμάσετε τον κήπο σας για το χειμώνα. Τα παραπάνω βήματα όχι μόνο θα βοηθήσουν στο να έχετε έναν περιποιημένο και υγιή κήπο την επόμενη άνοιξη, αλλά θα βελτιώσουν επίσης την απόδοσή του μακροπρόθεσμα.

1. Αφαιρέστε τα αγριόχορτα
Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, πλάι στα φυτά, μεγαλώνουν και αγριόχορτα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα ξεφορτωθείτε εντελώς και όχι απλά να τα στοιβάξετε σε άλλο μέρος του κήπου, καθώς τα πολλά από αυτά παραμένουν ζωντανά ακόμη και μετά το κόψιμο. Η πλήρης απομάκρυνση των ζιζανίων είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η εκ νέου βλάστηση τους.

2. Απομακρύνετε τα νεκρά φυτά
garden dried flowers
Photo by Osman Rana on Unsplash
Τα νεκρά φυτά μπορεί να φιλοξενούν ασθένειες, παράσιτα και μύκητες. Η απομάκρυνση ή η ταφή των σάπιων και σάπιων φυτών αποτρέπει τα παράσιτα από το να αναπτυχθούν. Επίσης, η ταφή σάπιων φυτών εμπλουτίζει το χώμα με οργανική ύλη, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του εδάφους του κήπου σας.

3. Κλάδεμα
garden pruning
Photo by Christian Riedl from Pixabay
Τα φυλλοβόλα δέντρα, συνήθως κλαδεύονται το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αποφύγετε όμως το κλάδεμα αμέσως μετά τη βροχή, επειδή ο υγρός καιρός μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μικροβίων και ασθενειών. Συμβουλευτείτε ειδικό εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κλαδέψετε τα δέντρα σας.
Βρείτε Κηπουρούς στην περιοχή σας

4. Προσθέστε θρεπτικές ουσίες στο χώμα
Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή για να προετοιμάσετε το έδαφος του κήπου σας για την ερχόμενη άνοιξη. Οι θρεπτικές ουσίες που θα προσθέσετε, θα αρχίσουν να διαλύονται κατά την διάρκεια του χειμώνα και να εμπλουτίζουν το χώμα του κήπου σας.

5. Συντηρήστε το γρασίδι σας
garden lawn
Photo by Daniel Watson on Unsplash
Απομακρύνετε τα περιττά χόρτα και αερίστε το γρασίδι σας με πηρούνα κήπου. Αυτό επιτρέπει τη βελτιωμένη κίνηση αέρα και νερού στις ρίζες του γρασιδιού σας. Έπειτα, ρίξετε άμμο και οργανικό λίπασμα κατάλληλο για γκαζόν.

6. Φυτέψτε βολβούς για το επόμενο έτος
garden bulbs
Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash
Τώρα είναι η εποχή να φυτέψτε βολβούς που ανθίζουν την άνοιξη, όπως νάρκισσους, τουλίπες και υάκινθους. Έχετε υπόψιν ότι οι βολβοί όταν ανθίσουν θα φαίνονται καλύτερα όταν είναι πολλοί μαζί παρά όταν είναι ένα λουλούδι εδώ κι ένα εκεί!

Βρείτε Κηπουρούς στην περιοχή σας
 

Share this article:

Το Onjobo είναι η νέα ιστοσελίδα όπου επαγγελματίες μπόρουν να διαφημήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ την υπηρεσία που προσφέρετε.




Είσοδος
Όνομα χρήστη
Password
Ξέχασα το password μου Υπενθύμιση
Enter your report
Μήνυμα *